Új jelszó kérése
 

ADA Aqua Soil Amazonia - általános növénytalaj - 9 liter

ADA Aqua Soil Amazonia - általános növénytalaj - 9 liter
ADA Aqua Soil Amazonia - általános növénytalaj - 9 liter
ADA Aqua Soil Amazonia - általános növénytalaj - 9 liter
ADA Aqua Soil Amazonia - általános növénytalaj - 9 liter

Az ADA Aqua Soil Amazonia talajok csökkentik a pH-t és a KH-t, ezáltal kedvező feltételeket teremtenek a trópusi halaknak, garnéláknak és vízinövényeknek.

Számos olyan szerves anyagot tartalmaznak, melyek jelenléte elengedhetetlen az egészséges garnélák tartásához.

A talajban megtalálható huminsavak segítik a növények növekedését.

A talaj-szemcsék nehezen morzsolódnak (nincs iszaposodás), és a termék nem okoz felhősödés/elszíneződést az akvárium vizében.

Melyik talajt válasszam?

A természetes összetevőkből készülő Aqua Soil sorozatnak 3 különböző terméke van.

Az Amazonia talajok a legsötétebbek: az esős és száraz évszakok dinamikus váltakozását, a termékeny Dél-Amerikai esőerdők világát idézik.
A sárgásabb barna tónusú Malaya talaj a "natúr" színeket kedvelőknek ajánlott.
A vöröses árnyalatú Africana talaj keményebb szemcsézetű, könnyebben kezelhető talaj. A tápértéke kisebb, mint az Amazonia talajoké, ezért lassabban nőnek a növények benne.
A saját tapasztalatok és a nemzetközi akvaristák véleménye szerint is a sorozat - csupán biológiai szempontból - haladók számára leginkább javasolt terméke az Amazonia talaj. Hosszú távon ez biztosítja a legtöbb tápanyagot a növényeink számára, viszont kezdetben pontosan ez a tulajdonsága az algásodás veszélyét megnöveli. A másik két talaj használata kezdetben is egyszerűbb, viszont hosszú távon figyelni kell a megfelelő tápanyag-utánpótlásra a talajban is.

ADA Aqua Soil talajok
Mennyi általános növénytalajt vásároljak?

Azt, hogy egy akváriumba körülbelül milyen mennyiségű általános növénytalajt vásároljunk, könnyű kiszámolni: szorozzuk össze az akvárium alapterületét a kívánt aljzatmagassággal (minimum 4-5 cm) és osszuk el 1000-el. Az eredmény megadja literben a kívánt mennyiséget. A képlet tehát:

Vásárolandó mennyiség literben = Szélesség * Mélység * Kívánt talajmagasság/1000 (Excel számológép - letöltés)
Példa: egy 60x35 cm-es alapterületű akváriumba minimum 60*35*4/1000=8.4 liter aljzatot javasolunk, tehát 1 db. 9 literes zacskót kell vásárolnunk.

Mire figyeljek akvárium indításkor?

Az ADA talajokat nem kell mosni, a zacskóból közvetlenül az akváriumba önthetők.
A talaj - ültetés vagy egyéb okból történő - felkavarása a vizet időszakosan zavarossá teheti, a megfelelő szűréssel ez egy idő után eltűnik. Ilyenkor azonban az ammónia eltávolítása érdekében mindig javasoljuk az egyszeri nagyobb (akár 80-90%-os) vízcserét.
Az akvárium első feltöltésekor igyekezzünk a vízsugarat úgy irányítani, hogy ne kavarja fel az aljzatot. Figyeljünk arra, hogy a víz ne nagy sebességgel kerüljön be az akváriumba (javallott például levegőcsövön keresztül feltölteni - legalább a talaj szintje fölöttig az akváriumot). Ennek ellenére előfordulhat, hogy első feltöltés után a víz enyhén barnás árnyalatú, zavaros lesz. Ez nem jelent gondot, idővel magától ki fog tisztulni.
Általános információk

A növényeket mindig közvetlenül a minimum 4-5 cm vastag, tápanyagokban gazdag általános növénytalajba (nem kavicsba vagy homokba) ültessük! A növényes akváriumban a hagyományos aprószemű kavicsokat vagy homokot csak (!) díszítésre használjuk - az akvárium olyan területein, ahová növényeket nem ültetünk. Az általános növénytalaj alá mindig tegyünk 1cm vastagon a jóval koncentráltabb növény táptalajok egyikéből.

A finom szemcsés (Powder) talajt vékony rétegbe (kb. 1cm vastagon) szórjuk rá a nagyobb szemcsés talajra, így nagyon tiszta egységes képet kaphatunk. A fedőréteggel az előtéri futó növények mint az Eleocharis acicularis a felszínen megkapaszkodnak és kevésbé gyökereződnek lefelé. Túl sok Powder használatával előfordulhat, hogy nem szellőzik megfelelően a talaj. Ezért az ajánlott 1 cm-es vastagságnál ne használjunk többet belőle!

Az Aqua Design Amano termékei a legmagasabb minőséget képviselik. Az ADA talajok kulcsszerepet játszanak a növények egészséges növekedésében, segítik a növények tápanyaghoz jutását a gyökereken keresztül is.

10 900 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Adatok
Adatok
Cikkszám
4537934040216
Webáruház készítés