Új jelszó kérése
 

Duoband 2in1 bolhanyakörv kutyáknak 58 cm

Duoband 2in1 bolhanyakörv kutyáknak 58 cm
Duoband 2in1 bolhanyakörv kutyáknak 58 cm
Duoband 2in1 bolhanyakörv kutyáknak 58 cm
Duoband 2in1 bolhanyakörv kutyáknak 58 cm

A Duoband 2in1 nyakörv egy bolha- és kullancsírtó valamint bőrtápláló nyakörv kutyák részére.

1, Az Állatgyósyászati gyógyszerkészítmény neve:

- 58 cm-es – Duoband bolhaírtó nyakörv kutyák részére A.U.V.
- 65 cm-es – Duoband bolhaírtó nyakörv nagytestű kutyák részére A.U.V.

2, Ható- és segédanyagok megnevezése:

100 g nyakörv tartalmaz:

Hatóanyag:
- Diazonin (dimpilát): 15,0 g

Segédanyagok:
- Esszenciális zsírsavak észterei, di (2-etil-hexil)-ftalát, epoxidált szójabab olaj, kalcium-sztearát, színezékek, kolloidális szilicium-dioxid, polivinilklorid

3, Javallatok:

Kutyák bolha (Ctenocephalides felis) és kullancs fertőzöttsége ellen. Folyamatos viselés esetén 4 hónapos védelmet nyújt.

4, Ellenjavallatok:

- Nem alkalmazható beteg, lábadozó vagy legyengült állatokon valamint bőrsérülések esetén.
- Nem alkalmazható szív-, máj-és vesebeteg állatokon, illetve ha a kórtörténetben bronchospasmus szerepel.
- Vemhes vagy szoptató szukákon nem alkalmazható.
- Nem alkalmazható 12 hetes kornál fiatalabb kutyakölykökön.
- Nem alkalmazható a készítmény hatóanyagával vagy bármely segédanyagával szembeni ismert túlérzékenység esetén.

5, Mellékhatások:

Esetenként a nyakon bőrirritáció előfordulhat. A nyakörvet azonnal el kell távolítani és állatorvoshoz kell fordulni, ha bőrirritáció, vagy nem kívánatos hatás, nyálzás, hasi fájdalom,
vagy idegrendszeri tünetek, aluszékonyság, közömbösség vagy légzési nehézségek fordulnak elő a nyakörv felhelyezését követően.

Ha súlyos nem kívánatos hatást vagy egyéb, ebben a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvosát!

6, Célállat fajok:

- Kutya

7, Adagolás, alkalmazási mód(ok) célállat fajonként:

Külsőleg, egy nyakörv állatonként.

Csak közvetlenül a felhasználás előtt bontsa ki a nyakörvet a csomagolásból. Kissé lazán helyezze a kutya nyaka köré és a csattal úgy állítsa be, hogy két ujja a nyak és a nyakörv közé beférjen.
A feleslegesen lelógó részt vágja le. A nyakörvet folyamatosan viselni kell, hogy hatását kifejtse. Négy hónapos védelmet nyújt a bolhák és a kullancsok ellen.Négy hónapos használat után a nyakörvet le kell venni az állat nyakáról és csak egy hónap pihentetés után szabad újabb szerves foszforsavészter hatóanyagú nyakörvet felhelyezni.
Az esszenciális zsírsavak észterei hozzájárulnak a nyakörv tolerálhatóságához, bőr és a szőrzet egészséges állapotának fenntartásához.

8, A helyes alkalmazásra vonatkozó javaslat:

Az állatok gyakori úsztatása vagy samponos fürdetése kerülendő, vagy előtte a nyakörvet le kell venni, hogy ne csökkenjen a készítmény hatékonysága.

9, Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:

- Nem értelmezhető.

10, Különleges tárolási előírások:

- Gyermekek elől gondosan el kell zárni!
- 25 °C alatt, közvetlen hőhatástól és napfénytől védve tárolandó. A nyakörvet a felhasználásig az eredeti bontatlan csomagolásban kell tartani.
- Élelmiszerektől távol tartandó.

- Csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni! A csomagolás első felbontása után felhasználható: 4 hónapig.

11, Különleges figyelmeztetés(ek):

Az állatokat a nyakörv felhelyezése előtt bőségesen meg kell itatni. Ne engedje, hogy az állatok rágcsálják a nyakörvet. Ne engedje, hogy az állatok egymás nyakörvét harapdálják.

A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:

- Ne alkalmazzuk egyidejűleg más külső élősködő ellenes készítménnyel.
- Ne engedjük a nyakörvet viselő kutyát természetes vizekben úszni, mert a felszabaduló hatóanyag mérgező a halakra és más vízi élőlényekre.
- Nem zárható ki egy-egy kullancs megtapadása a kutyán, ezért az általuk közvetített fertőző betegségek átadását kedvezőtlen körülmények között nem lehet teljes mértékben kizárni.
- Az állatokról származó bolhák elszaporodásának megakadályozására az állatok pihenő és tartózkodási helyét megfelelő rovarirtó szerrel kezelni és porszívózni szükséges.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:

A készítmény alkalmazásakor gumikesztyűt kell viselni. A nyakörv érintése után alaposan kezet kell mosni. A diazonin szerves foszforsavészter, antikolineszteráz kezelés alatt állók,
vagy a hatóanyagra túlérzékeny személyek nem érintkezhetnek a nyakörvvel vagy más szerves foszforsavészterrel.

El kell kerülni, hogy gyermekek a nyakörvvel bármilyen módon érintkezzenek, ne aludjanak együtt a nyakörvet viselő állattal.

Ha a készítmény alkalmazása után rosszullét lép fel, orvoshoz kell fordulni.

Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók:

Nem szabad a nyakörv használatának időtartama alatt, illetve a felhelyezést megelőzően 14 napig, és levételét követően 14 napig más szerves foszforsavészter, valamint levamizol hatóanyagú készítménnyel
az állatot kezelni.
Nem alkalmazható együtt a fenotiazin csoportba tartozó neuroleptikumokkal.

Túladagolás, antidotumok:

A diazinon szerves foszforsavészter, amelynek túladagolása során acetilkolin halmozódik fel. Ellenszere az atropin; oxim készítmények, Toxogonin vagy PAM, melyeket csak az állatorvos adhat be.
Azonnal el kell távolítani a nyakörvet, és állatorvoshoz kell fordulni,
ha bőrirritáció, allergiás reakciók vagy nem kívánatos tünetek jelentkeznének. A túladagolás tünetei aluszékonyság, közömbösség, vagy légzési nehézségek, nyálzás, hányás, hasmenés.

12, A fel nem használt készítmény vagy hulladékának kezelésére, megsemmisítésére vonatkozó utasítások, (amennyiben szükségesek):

A készítmény fel nem használt maradékát, valamint a kiürült csomagolóanyagot a veszélyes hulladékokra vonatkozó hatályos jogszabályok szerint kell megsemmisíteni. Ez a készítmény nem kerülhet természetes vizekbe,
mert veszélyes lehet a halakra és más vízi élőlényekre.

Fő kategória >Kutyák, macskák >Kullancsok és bolhák elleni védelem >Kullancs- és bolhairtó nyakörvek kutyáknak
1 290 Ft1290
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Adatok
Adatok
Cikkszám
326
Webáruház készítés