Advantage 40 Spot On csepp 4 kg alatti macskáknak és nyusziknak 1 ampulla

Advantage 40 Spot On csepp 4 kg alatti macskáknak és nyusziknak 1 ampulla
Advantage 40 Spot On macska 4 kg/1X0,4 ml
Ektoparazitikum macskák és nyulak részére
2 390 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

Advantage 40 Spot On macska 4 kg/1X0,4 ml

Ektoparazitikum macskák és nyulak részére

Előnyei:
- alkalmazás után már 12-24 órával a kifejlett bolhák 98 %-át elpusztítja,
- hatékony a bolhák fejlődési alakjai ellen is,
- megázás és fürdetés nem csökkenti hatékonyságát,
- hosszú szőrű macskákon is alkalmazható,
- egyszerűen alkalmazható.

Hatóanyagok és egyéb összetevők megnevezése:
Az Advantage rácsepegtető oldat 10 % imidaklopridot tartalmaz.

1 cseppentő pipetta tartalmaz:

Advantage 40 rácsepegtető oldat kistestű macskáknak és nyulaknak (4 kg alatt):
- Egységnyi adag: 0,4 mlg
- Hatóanyag: Imidakloprid: 40,0 mg
- Butilhidroxid-toluol (Antioxidáns): 0,4 mg

Antioxidáns: Butilhidroxid-toluol.

Gyógyszerforma: Külsőleges rácsepegtető oldat.

Javallatok:
Macskák bolhásságának megelőzésére és kezelésére, ezáltal a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) megelőzésére, illetve a gyógykezelés részeként.
Nyulak Ctenocephalides felis okozta bolhásságának kezelésére.

Ellenjavallatok:
- 8 hetesnél fiatalabb macskán alkalmazása ellenjavallott.
- 10 hetesnél fiatalabb nyúlon alkalmazása ellenjavallott.

Mellékhatások:
A termék keserű ízű. Esetenként előfordulhat nyáladzás, ha a macska a kezelés után azonnal nyalogatja a kezelés helyét. Ez nem mérgezési tünet, és kezelés nélkül néhány percen belül megszűnik.

Célállat fajok: Macska, nyúl.

Adagolás, alkalmazási módok célállat fajonként::
Az ajánlott minimális adag 10 mg/ttkg imidakloprid, ami megfelel 0,1 ml/ttkg Advantage macskáknak és nyulaknak készítménynek.

Advantage 40 rácsepegtető oldat kistestű macskáknak és nyulaknak:
- Macska és nyúl testtömege 4 kg alatt:
- Pipetták száma: 1 x 0,4 ml
- Mennyiség: minimum 10 mg / ttkg

Egyetlen kezelés kb. 4 hétig megelőzi az újrafertőződést macskáknál, és egy hétig nyulak esetében.
A macskán élősködő bolhák 1 napon belül elpusztulnak.
A környezetben már meglévő bábok 6 vagy több héttel a kezelés után is kifejlődhetnek a környezet klimatikus viszonyaitól függően. Ezért szükséges lehet az Advantage kezelést kombinálni olyan szerrel, amely hatásos az állat tartózkodási helyén előforduló fejlődési alakokra és így megállítani a bolhák életciklusának környezetben zajló részét. Ez a lakókörnyezet bolhafertőzöttségének gyorsabb megszűnését eredményezheti. A terméket havonta kell alkalmazni, amennyiben a bolhaallergiás dermatitis kezelésének részeként használják. Megázás a szer hatékonyságát nem befolyásolja.

Felhasználási javaslat:

Alkalmazás módja:
Vegyen ki egy pipettát a csomagból. Tartsa a pipettát álló helyzetben, kupakkal felfelé, és csavarva húzza le a biztonsági kupakot. A kupakot fordítsa meg, nyomja rá a pipetta végére és csavarva húzza le.

Macskán és nyúlon való alkalmazás:
A tarkón, a koponya alapjánál hajtsa szét a szőrt úgy, hogy a bőr láthatóvá váljék. Érintse a pipetta hegyét az állat bőréhez, és többször erőteljesen nyomja össze a pipettát, amíg a teljes tartalma a bőrre kerül. A tarkótájékra juttatva az állatnak minimális esélye van a készítmény lenyalására. Csak ép bőrfelületre juttassuk a készítményt. Ne engedjük, hogy a frissen kezelt állatok egymást nyalogassák.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
A készítmény alkalmazása emberi fogyasztásra szánt nyulak kezelésére nem engedélyezett.

Különleges tárolási előírások:
Az állatgyógyászati készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni!
Ez az állatgyógyászati gyógyszerkészítmény különleges tárolási körülményeket nem igényel.
Csak a csomagoláson feltüntetett lejárat időn belül szabad felhasználni.

Különleges figyelmeztetések az állatokon való alkalmazáshoz:
Legyengült, idős, vemhes vagy szoptató állat kezelése esetén, ha az állat egyéb gyógykezelésben részesül, a kezelés előtt az állatorvossal konzultálni kell. Kerüljük a szernek az állat szemébe jutását. Ha a szer figyelmetlen kezelés következtében az állat vagy ember szájába kerül, mozgászavart, remegést, görcsöket okozhat. Aktív szén adásával a mérgezés tünetei enyhíthetők, melyeket tünetileg kell kezelni. Specifikus antidótum nem ismeretes. Csak külsőleg alkalmazható!

Állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:
Nagyon ritka esetben, mint helyileg alkalmazandó szernek a használata után előfordulhatnak egyedi bőrtünetek (pl: allergia, bőrirritáció). Meg kell akadályozni, hogy a készítmény szembe, szájba kerüljön. Ha véletlenül a készítmény szembe kerül, bő vízzel ki kell öblíteni. Ha a bőr vagy szem érzékenység huzamosabb ideig fennáll, vagy a készítmény véletlenül lenyelték, orvoshoz kell fordulni és a készítmény használati utasítását bemutatni. Ismeretlen érzékeny bőrű emberek a termékre különösen érzékenyek lehetnek.

A felhasználóknak:
A készítmény oldószere egyes anyagokon, pl. műanyagon, bőrön, kárpiton stb. foltot hagyhat. A lejárati időn túl nem alkalmazható. Élelmiszertermelő állatok a szerrel nem kezelhetőek. Takarmánytól, élelmiszerektől elkülönítetten kell tárolni.

Vemhesség, laktáció idején történő alkalmazás:
Patkányokon imidaklopriddal végzett vizsgálatokban nem találtak elsődleges embrió-toxikus hatást. Patkányon és nyúlon teratogenitásra és reproduktív toxicitásra utaló hatást nem tapasztaltak. Vemhes és kölykeit szoptató szukákkal végzett vizsgálatok korlátozott számban állnak rendelkezésre. Az eredmények azt támasztják alá, hogy nem kell nemkívánatos hatásra számítani ezeken az állatokon.

Gyóyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók:
A készítmény ajánlott adagjának kétszeresét alkalmazva a következő általános gyakorlatban használt állatorvosi termékekkel kompatibilis volt: fention, lufenuron, milbemycin, febantel, pyrantel, praziquantel. A készítmény kompatibilitását sok, gyakorlati körülmények között rutinszerűen alkalmazott kezeléssel (vakcinázást is beleértve) bizonyították.

Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok):
Macskáknál nyolc héten keresztül, heti egy alkalommal, a terápiás dózis 5-szörösével kezelve nemkívánatos hatás nem volt megfigyelhető.
Nyulaknál nemkívánatos hatás nem volt megfigyelhető négy héten keresztül heti 45 mg/ ttkg dózis (4-szeres terápiás dózis) esetén.
A véletlenszerű szájon át való felvétel utáni mérgezés valószínűtlen. Mérgezés esetén állatorvosi felügyelet mellett tüneti kezelést kell alkalmazni. Specifikus antidótum nem ismert, de aktív szén adása jótékony hatású lehet..

Főbb inkompatibilitások:
Nem ismeretesek.

A fel nem használt készítmény vagy hulladékának kezelésére, megsemmisítésére vonatkozó utasítások (amennyiben szükségesek):
A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint az állatgyógyászati készítményekből származó hulladék anyagokat a helyi hatósági követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.

Adatok
Cikkszám
4007221044574
Webáruház készítés