Tropica Substrate növény táptalaj - 2.5 liter

Tropica Substrate növény táptalaj - 2.5 liter
Tropica Substrate növény táptalaj - 2.5 liter
Tropica Substrate növény táptalaj - 2.5 liter
Tropica Substrate növény táptalaj - 2.5 liter

A növények a tápanyagokat a gyökereiken keresztül is felveszik. Ezért fontos, hogy a tápanyagokat már tartalmazó általános aljzat (ADA termékek) alá egy "koncentráltabb", vékonyabb rétegű táptalajt is elhelyezzünk.


A Tropica Plant Substrate talajt az akvárium legaljára - 1 cm vastagságban kell elhelyezni, az általános aljzat alá.
A növényes akváriumokban növények alá általános talajként apró szemű kavics vagy homok nem javasolt. (Természetesen az általános aljzat mellett olyan helyeken, ahol nincsenek növények, vagy vékony rétegben az általános talaj fölé díszhomokot el lehet helyezni). A Tropica Növény táptalaj fölé minimum 3-4 cm vastagságban általános aljzatot helyezünk el.
Az általános aljzat a víz és a Tropica Plant Substrate között egy gátat képez. A növényeket a megszokott módon kell elültetni. Az ültetés során óvatosan kell eljárni, hogy az apró agyag- és tőzegmoha szemcséket ne kavarjuk fel. A növények későbbi eltávolításánál vágjuk le a növények szárát a gyökerüknél egy ollóval. A gyökereket nem kell kihúzni a talajból, mert ezzel felkavarjuk azt. A talajban maradt gyökerek le fognak bomlani és további tápanyagokkal dúsítják a talajt.
MENNYI NÖVÉNY TÁPTALAJT VÁSÁROLJAK? A táptalajból szükséges mennyiséget könnyű kiszámolni,
csak az akvárium alapterületétől függ. A számítási mód a következő: Szorozzuk össze az akvárium alapterületét (vagy a beteríteni kívánt felület alapterületét) és osszuk el 1000-el. Az eredmény megadja literben a kívánt mennyiséget. A képlet tehát: Vásárolandó mennyiség kg-ban = Szélesség * Mélység /1000 Letölthető Microsoft Excel számológép. (A számológépben az általános talaj magasságát állítsuk 1-re - így kapjuk meg a növény táptalajból szükséges mennyiséget. Példa:
egy 60x35-ös alapterületű akváriumba minimum 60*35/1000=2,1 liter növény táptalajt fogunk felhasználni. Tehát 1 db. 2,5 literes zacskó valószínű elegendő lesz. FIGYELEM: • Figyeljünk arra, hogy a koncentrált növény táptalaj ne érintkezzen közvetlenül a vízzel. Érdemes pl. az akvárium széleinél 1-2 cm távolságot hagyni, hogy az oldalfal mentén ne tudjon az áramlás közvetlenül a táptalajjal érintkezni (zárja le az általános aljzat a széleket). • Az akvárium első feltöltésekor
igyekezzünk a vízsugarat úgy irányítani, hogy ne kavarja fel a különböző típusú aljzatokat.

4 790 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Adatok
Adatok
Cikkszám
5703249613004
Webáruház készítés