ZERONIL COMBO KUTYÁKNAK XL 40-60KG

ZERONIL COMBO KUTYÁKNAK XL 40-60KG

A Zeronil Combo rácsepegtető oldat bolha, kullancs és szőrtetvek okozta fertőzések kezelésére szolgáló készítmény 40-60Kg-os kutyáknak.

3 690 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

A Zeronil Combo rácsepegtető oldat bolha, kullancs és szőrtetvek okozta fertőzések kezelésére szolgáló készítmény 40-60Kg-os kutyáknak.

 

Használati utasítás

Zeronil Combo 67 mg/60,3 mg rácsepegtető oldat kistestű kutyáknak A.U.V.
Zeronil Combo 134 mg/120,6 mg rácsepegtető oldat közepes testű kutyáknak A.U.V.
Zeronil Combo 268 mg/241,2 mg rácsepegtető oldat nagytestű kutyáknak A.U.V.
Zeronil Combo 402 mg/361,8 mg rácsepegtető oldat óriástestű kutyáknak A.U.V.

HATÓANYAGOK ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐK MEGNEVEZÉSE

Egy 0,67 ml-es pipetta tartalmaz: Egy 1,34 ml-es pipetta tartalmaz
Hatóanyagok
Fipronil: 67,00 mg
(S)-metoprén: 30,30 mg
Segédenyagok
Butil-hidroxi-anizol (E320): 0,13 mg
Butil-hidroxi-toluol (E321): 0,07 mg
Hatóanyagok
Fipronil: 134,00 mg
(S)-metoprén: 120,60 mg
Segédenyagok
Butil-hidroxi-anizol (E320): 0,27 mg
Butil-hidroxi-toluol (E321): 0,13 mg
Egy 2,68 ml-es pipetta tartalmaz Egy 4,02 ml-es pipetta tartalmaz
Hatóanyagok
Fipronil: 268,00 mg
(S)-metoprén: 241,20 mg
Segédenyagok
Butil-hidroxi-anizol (E320): 0,54 mg
Butil-hidroxi-toluol (E321): 0,27 mg
Hatóanyagok
Fipronil: 402,00 mg
(S)-metoprén: 361,80 mg
Segédenyagok
Butil-hidroxi-anizol (E320): 0,80 mg
Butil-hidroxi-toluol (E321): 0,40 mg

JAVALLAT(OK)

Bolhafertőzöttség vagy bolhákkal, kullancsokkal és/vagy szőrtetvekkel történt egyidejű fertőzöttség kezelésére.

- Bolhák (Ctenocephaiides spp.) okozta fertőzések kezelésére. A kifejlett bolhák okozta új fertőzések elleni inszekticid hatás 8 hétig tart. A bolhák szaporodásának megelőzése, a kifejlett bolhák által lerakott peték (ovicid hatás), valamint az ezekből kikelt lárvák és bábok fejlődésének gátlása (larvicid hatás) az alkalmazást követő nyolc héten át biztosított.

- Kullancsok (Ixodes ricinus, Dermacentor variábilis, Dermacentor reticulatus, Rhipicephalus sanguineus) okozta fertőzések kezelésére. A készítmény 4 héten át fejt ki atkaölő hatást kullancsok ellen.

- Szőrtetvek (Trichodectes canis) okozta fertőzések kezelésére.

A készítmény felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (Flea Allergic Dermatitis - FAD) kezelési stratégiájának részeként.

ELLENJAVALLATOK

Adatok hiányában a készítmény nem alkalmazható 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 2 kg-nál könnyebb testtömegű kutyakölykökön. Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségek, lázas), vagy lábadozó állatokon. Nem alkalmazható nyulakon, mivel előfordulhatnak nemkívánatos reakciók, sőt akár elhullás is. Vizsgálatok hiányában a termék alkalmazása nem ajánlott a célállat fajok közé nem tartozó állatokon. A készítményt kifejezetten kutyák számára fejlesztették ki. Nem alkalmazható macskákon és vadászgörényeken, mert túladagoláshoz vezethet.

MELLÉKHATÁSOK

A rendkívül ritka, gyanított mellékhatások közül a kezelés helyén jelentkező átmeneti bőrreakcíóról, (a bőr elszíneződése, helyi szőrhullás, viszketés, kipirosodás) testszerte jelentkező viszketésről, és szőrhullásról számoltak be alkalmazás után. Túlzott mértékű nyálzást, reverzibilis idegrendszeri tüneteket (hiperesztézia, levertség, egyéb idegi tünetek) és hányást is megfigyeltek a készítmény alkalmazása után. Az alkalmazás helyének lenyalása esetén rövid ideig tartó, túlzott nyálzás figyelhető meg, leginkább a vivőanyag természete miatt. A túladagolás kerülendő. Ha bármilyen mellékhatást észlel, még ha az nem is szerepel ebben a használati utasításban, vagy úgy gondolja, hogy a készítmény nem hatott, értesítse erről a kezelő állatorvost! Alternatív megoldásként a nemzeíi mellékhatás figyelő rendszeren {http://portal.nebih.gov.hU/-/mellekhatasok-pharmacovigilance-esetek-bejelentese} keresztül is jelenthet.

ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓD(OK) CÉLÁLLAT FAJONKÉNT

Helyileg a bőrre kell alkalmazni, a testtömegnek megfelelően az alábbiak alapján. Két kezelés között minimum 4 hétnek kell eltelnie.

Testsúly Adag
2 kg-10 kg 1 pipetta Zeronil Combo 67 mg/60,3 mg rácsepegtető oldal kistestű kutyáknak A.U.V.
10 kg-20 kg 1 pipetta Zeronil Combo 134 mg/120,6 mg rácsepegtető oldat közepes testű kutyáknak A.U.V.
20 kg - 40 kg 1 pipetta Zeronil Combo 268 mg/241,2 mg rácsepegtető oldat nagytestű kutyáknak A.U.V.
40 kg felelt 1 pipetta Zeronil Combo 402 mg/361,8 mg rácsepeglető oldat óriástestű kutyáknak A.U.V.

Alkalmazási mód:
Tartsa függőlegesen a hegyével felfelé a pipettát. A keskeny részét ütögesse meg, hogy a tartalma a pipetta főtestében maradjon. Csavarja vissza a kupakot. Az állat hátán, a nyak kezdeténél, a lapockák közötti területen hajtsa szét a szőrzetet, amíg láthatóvá válik a bőr. Helyezze a pipetta hegyét a bőrre, majd a pipettát néhányszor összenyomva ürítse a tartalmát teljes egészében közvetlenül ugyanarra a helyre az állat bőrén. Átmeneti változások (csomós, zsíros szőrzet) figyelhetőek meg a kezelt területen.

KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉS(EK)

A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:

El kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemével érintkezzen.
Fontos, hogy a készítményt olyan területre alkalmazzák, ahonnan az állat nem tudja lenyalni, valamint figyelni kell rá, hogy az állatok egymást se nyalogassák a kezelés után.
Az állatok kezelését véaző személvre vonatkozó különleges óvintézkedések:
Ez a készítmény nyálkahártya-, bőr- és szemirritációt okozhat, ezért kerülni kell a szájba, a bőrre vagy szembe jutását.
A rovarölő szerekre vagy alkoholra ismerten túlérzékeny egyéneknek és állatoknak kerülni kell az érintkezést a készítménnyel. El kell kerülni, hogy a pipetta tartalma az ujjakkal érintkezzen. Ha ez mégis megtörténik, kezet kell mosni szappannal és vízzel.
Ha az oldat véletlenül a szembe került, tiszta vízzel gondosan ki kell öblíteni. A készítmény használata után kezet kell mosni.
Amíg az alkalmazás helye meg nem száradt, addig a kezelt állatokat nem szabad simogatni, és a gyerekeket sem szabad engedni játszani velük. Ennél fogva ajánlott az állatok kezelését nem napközben, hanem koraeste végezni, és nem szabad hagyni, hogy a frissen kezelt állatok a gazdájukkal, főként gyermekekkel együtt aludjanak.
A készítmény alkalmazása során nem szabad dohányozni, enni, vagy inni.

Vemhesséa és laktáció:

A készítmény vemhesség és laktáció ideje alatt alkalmazható.

Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók:

Nem ismert

Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok):

8 hetes kutyakölykökön, növendék- és 2 kg testtömeg körüli kutyákon végzett célállat ártalmatlansági vizsgálatokban az ajánlott adag ötszörösével végzett egyszeri kezelés után sem figyeltek meg mellékhatást.
A mellékhatások megjelenésének kockázata túladagolással nő, tehát az állatokat mindig a testtömegüknek megfelelő pipettával kell kezelni.

Inkompatibilitások:

Nem ismert.

Adatok
Cikkszám
137632
Webáruház készítés